Image

Hemsö köper äldreboende i Esbo

Transaktioner Hemsö förvärvar en fastighet under uppförande i Esbo, Finland. Fastigheten är avsedd för äldreboende och hyreslägenheter.
Publicerad den 12 Maj 2016

Hyresgäst för äldreboendet blir operatören Mainio Vire med ett 15-årigt avtal. Investeringen uppgår till totalt 272 miljoner kronor. Fastigheten kommer när den är färdigställd att omfatta 116 äldreboendeplatser och 53 hyreslägenheter och den totala ytan blir 7 400 kvadratmeter.

Utvecklare och entreprenör är det finska byggbolaget Lapti Oy.

– I och med det här förvärvet gör Hemsö sin första affär med det finska byggbolaget Lapti, något som vi ser som positivt, säger Hemsös vd Per Berggren.

Säljare av marken är stiftelsen Asuntosäätiö. Byggnationen beräknas vara färdigställd till början av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige