Image

Hemsö hållbara obligation övertecknad på två timmar

Ekonomi/Finansiering Hemsö har som första nordiska bolag emitterat en hållbar obligation. Transaktionen fick ett starkt gensvar från marknaden. Emissionsbeloppet är en miljard kronor – orderboken uppgick till två miljarder kronor inom loppet av drygt två timmar.
Publicerad den 30 Maj 2016

Hemsös hållbara obligation löper i fem år och är fördelad på ett lån om 700 miljoner kronor med rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 1,15 procent och ett lån om 300 miljoner kronor med fast årlig ränta om 1,375 procent. Likviden kommer att användas till tre hållbarhetsprojekt:

• Hemsös nyligen totalrenoverade skol- och äldreomsorgsfastighet Grenverket (Lund Klostergården 2:9) och den snart färdigställda Life-Science fastigheten Technology for Health (Huddinge Medicinaren 23). Båda byggnaderna är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver.

• Hemsös investering i utemiljön vid ovan nämnda Grenverket. Utformningen av Grenverkets utemiljö är baserad på forskning från Sveriges Lantbruksuniversitet och syftar till att minska stress och därmed förbättra inlärningsförmåga hos elever och andra som vistas i miljön.

• Omställningsprojekt där några av Hemsös befintliga fastigheter konverterats till flyktingbostäder för att möta kommuners akuta behov till följd av den kraftigt ökade migrationen.

Enligt villkoren i det nyligen etablerade ramverket för hållbara obligationer ska Hemsö årligen rapportera användningen av likviden. Handelsbanken har agerat rådgivare till Hemsö vid framtagandet av de hållbara villkoren och Danske Bank och Handelsbanken har gemensamt genomfört transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige