Image

Hemfosa köper i Norge

Transaktioner Hemfosa förvärvar området Statens Park, i Tønsbergs kommun söder om Oslo, i en affär om nio fastigheter och ett parkeringshus. Fastighetsvärdet är 420 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2015
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Säljare är Tore W. Solum Holding AS and Lisa M.Røgeberg Holding AS.

Fastigheterna omfattar totalt cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt tomter med cirka 42 000 kvadratmeter mark, där en av tomterna är detaljplanerad för en ny fastighet. Fastigheterna är fullt uthyrda med en genomsnittlig kvarvarande hyresavtalslängd om cirka fem år. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 32 miljoner kronor. Finansieringen sker genom eget kapital och banklån.

Affären är villkorad av bankens godkännande till den 20 januari 2016. Tillträde sker den 28 januari 2016.

– Vi är glada att förvärva ytterligare ett bestånd av attraktiva samhällsfastigheter i Norge. Hemfosa har på mindre än ett år byggt upp ett betydande fastighetsbestånd i den kategori vi prioriterar; samhällsfastigheter i bra lägen med stabila hyresgäster och goda kassaflöden, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Statens Park etablerades på 1990-talet och har fortsatt bebyggas under 2000-talet. Det är ett attraktivt område för samhällsverksamheter. Bland hyresgästerna fastigheterna återfinns bland annat flera myndigheter såsom Skatteverket, NAV (motsvarande Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan), Statens Vegvesen, länsstyrelse och tingsrätt. Andelen hyresgäster inom samhällsverksamheter uppgår till 89 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige