Image

Hemfosa köper i Norge

Transaktioner Hemfosa köper Tunsberghus Eiendom AS i centrala Tønsberg kommun i Norge till ett underliggande fastighetsvärde om 118 miljoner norska kronor. Hemfosa äger sedan tidigare området Statens Park i Tønsberg, och stärker ytterligare sin position inom samhällsfastigheter i regionen med detta förvärv.
Publicerad den 7 Juli 2017
Annons
Image

Hemfosa förvärvar en fastighet på Olav Trygvasonsgate 4 i Tønsberg kommun med en total uthyrningsbar yta om 8 185 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 75 procent och utgörs av offentlig verksamhet med barn-, ungdoms- och familjedirektoratet, Bufetat, som den största hyresgästen. Det totala hyresvärdet är cirka 9,5 miljoner norska kronor.

Fastigheten tillträddes den 6 juli. Genomsnittlig återstående avtalstid är cirka fem år. I samband med den ökande närvaron i kommunen har Hemfosa rekryterat ytterligare en förvaltare i Tønsberg för att säkerställa hög servicegrad till bolagets hyresgäster.

- Tønsberg är en betydande och växande knytpunkt i regionen Vestfold Telemark. Hemfosa satsar kraftigt i Tønsberg, och genom utveckling av innovativa och attraktiva kontorslokaler, har vi starka ambitioner att bidra med tillväxt för området, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige