Image

Hemfosa köper för 340 miljoner kronor

Transaktioner Hemfosa köper samhällsfastigheter i Huddinge, Uppsala och Gävle för 340,5 miljoner kronor.
Publicerad den 17 December 2014
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Hemfosa förvärvar i flera separata affärer en fastighet i Huddinge, tre i Uppsala och två i Gävle. Säljarna är privata aktörer.

På en av fastigheterna i Gävle kommer det att uppföras en byggnad för vård- och omsorgsboende med inflyttning i mars 2016. Fastighetsbeståndets totala uthyrningsbara yta uppgår till 16 742 kvadratmeter och den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten, beräknat från årsskiftet 2014/2015, uppgår till cirka 16 år. Största hyresgäster är Humana Omsorg AB och Internationella Engelska Skolan.

För den nyproducerade fastigheten i Gävle sker tillträde efter färdigställandet, planerat till mars 2016, då köpeskilling också erläggs. För övriga fastigheter sker tillträde den 19 december 2014.

– Vi adderar här ytterligare ett antal fina fastigheter med långa hyresavtal och stabila kassaflöden i vårt kraftigt växande segment samhällsfastigheter. Vi kompletterar även med ännu ett nyproduktionsprojekt vilket ger en bra mix i beståndet, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

– Det fjärde kvartalet har varit en mycket intensiv period för Hemfosa, med ett stort antal genomförda transaktioner i linje med bolagets strategi. Vi är mycket nöjda att vi levererar på våra löften att stärka bolagets intjäningsförmåga, säger Jens Engwall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige