Image

Helaba siktar på nordisk satsning

Ekonomi/Finansiering Den tyska banken Helaba siktar på en större expansion i Norden. - Norden är fortfarande en väldigt intressant marknad för Helaba. Jag skulle tro att vi kommer att se vår största tillväxt i Finland de närmaste åren, säger Helabas Nordenchef Thomas Völker.
Publicerad den 18 Mars 2015
Thomas Völker. Bild: Eddie Ekberg
Thomas Völker.

- Helaba ser goda möjligheter i att finansiera kommersiella fastigheter i Finland. Marknaden attraherar för närvarande både inhemskt, nordiskt och en ökad andel internationellt kapital, mycket beroende på bra produkter och ett attraktivt yield gap.

Också i Sverige siktar man främst på att göra affärer inom det kommersiella segmentet.
- Den höga transaktionsvolymen i Sverige reflekteras inte av bankernas lånevolymer, Större transaktioner finansieras mer än tidigare med eget kapital.

- Generellt ser vi återigen större portföljaffärer, också pan-nordiska och det är återigen en viss portföljpremium. Här ser vi också goda affärsmöjligheter. Året har startat bra för oss, vi har några stora transaktioner i pipeline, bland annat finansiering av ett större utvecklingsprojekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige