Image

Pictet och Brunswick etablerar nordisk investeringsplattform för datacenter – genomför sitt första förvärv i Stockholm

Transaktioner Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate inleder ett partnerskap för fastighetsinvesteringar, med fokus på långsiktigt hållbara datacenter i Norden. Det första förvärvet är en fastighet om 63 000 kvadratmeter i Stockholm, med Bonnier Fastigheter som säljare.


Birgitta Leijon blir ny Helabachef i Stockholm.

Ny chef för Helaba i Stockholm

Bolag Birgitta Leijon tar över ledningen av Helabas Stockholmskontor. Som chef för bankens nordiska team för fastighetskrediter baserat i Stockholm och Frankfurt blir hon ansvarig för Helabas finansieringsverksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Förutom kommersiell fastighetsfinansiering omfattar Helabas affärsverksamhet i Norden även corporate banking och corporate finance.


Nordenchefen lämnar Helaba

Bolag Thomas Völker lämnar sin post på Helaba.


Helaba finansierar M&G:s förvärv

Ekonomi/Finansiering Den tyska banken Helaba står för finansieringen av M&G Real Estates förvärv av Blekholmen 1 i centrala Stockholm.


Helaba utser ansvarig i Sverige

Karriär Den tyska banken Helaba öppnar ett kontor i Stockholm efter sommaren. Det kommer att ledas av Pontus Sundin, med bakgrund från Nordea, GE Capital och Hypo Real Estate.


Tristan miljardköper av Coop Norge

Transaktioner Londonbaserade Tristan Capital Partners opportunistiska fond Episo 3 köper en portfölj med handelsplatser och utvecklingsområden i Norge av Coop för 1,2 miljarder norska kronor.


Helaba öppnar i Stockholm: ”Rätt tajming nu”

Expo Real Den tyska banken Helaba har bestämt sig för att öppna ett representationskontor i Stockholm.
- Vår avsikt är att komma ännu närmare den svenska marknaden och göra fler affärer, säger Helabas Nordenchef Thomas Völker när Fastighetssverige träffar honom på Expo Real.


Helaba siktar på nordisk satsning

Ekonomi/Finansiering Den tyska banken Helaba siktar på en större expansion i Norden.
- Norden är fortfarande en väldigt intressant marknad för Helaba. Jag skulle tro att vi kommer att se vår största tillväxt i Finland de närmaste åren, säger Helabas Nordenchef Thomas Völker.


Zsolt Kohalmi, Rikke Lykke och Thomas Völker.

Internationella aktörer på Fastighetsmarknadsdagen

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Stockholm betraktas som en nyckelmarknad i Norden bland internationella aktörer. På Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm den 18/11 träffar du några av dem.


Helaba ska växa i Norden

Expo Real Helabas Nordenchef Thomas Völker berättade under gårdagen på Expo Real att man har för avsikt att öka sin närvaro i Norden.


Hoppas på fler transaktioner

Mipim Pengarna finns redo men det sker inte så många transaktioner. Helabas Nordenchef Thomas Völker önskar sig en högre transaktionsintensitet på den svenska marknaden.


Helaba finansierar för Corpus Sireo

Ekonomi/Finansiering Helaba finansierar långsiktigt ett kontorskomplex i Malmö på cirka 230 miljoner kronor för fastighetsfonden DEREIF SICAV-FIS, som Corpus Sireo sköter åt en tysk försäkringsgrupp.


KF:s jätteförsäljning klar

Transaktioner KF genomför nu sin storförsäljning – sju handelsplatser säljs för 3,9 miljarder kronor.
Köpare är en internationell investerare som gör sin första affär i Sverige.

Här är köparens svenska partner

Transaktioner Den internationella investeraren har bildat ett joint venture-bolag tillsammans med ett svenskt bolag, som kommer att fungera som operativ partner i Sverige.


”Vi har ett starkt fokus på Sverige”

Expo Real Helaba har varit aktiva långivare på den svenska marknaden sedan 2006. I en intervju med Fastighetssverige berättade bankens Nordenchef Thomas Völker under tisdagen på Expo Real om sin syn på den svenska marknaden.


Sveafastigheter köper handelsfastighet i Birsta

Transaktioner Sveafastigheter köper en handelsfastighet i Birsta utanför Sundsvall.


Helaba fiansierar för Pareto

Ekonomi/Finansiering Helaba finansierar två logistikfastigheter i Haninge och Jönköping för norska Pareto.


Sveafastigheter köper tillbaka i Kalmar

Transaktioner 2008 sålde Sveafastigheters första fond två handelsfastigheter i Hansa City i Kalmar till en fond förvaltad av Axa för 420 miljoner kronor.
Nu köper Sveafastigheters tredje fond tillbaka fastigheterna. Helaba står för finansieringen.


NLP refinansierar

Ekonomi/Finansiering NLP - Northern Logistic Property - har ordnat refinansiering för hela sitt bestånd, detta med hjälp av två svenska och två tyska banker.