Image
Norra kajen i Sundsvall.
Norra kajen i Sundsvall. Bild: Magnolia Bostad

Heimstaden köper i Sundsvall

Transaktioner Heimstaden Bostad AB har av Magnolia Bostad förvärvat första etappen i Norra kajen, Sundsvalls kommun. Projektet omfattar utveckling av cirka 360 lägenheter och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 670 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juni 2020

Projektet är en ny stadsdel i staden, granne till havet, och med få minuters gångpromenad till de centrala delarna i Sundsvall. Totalentreprenad har sedan tidigare tecknats med Serneke och byggnation beräknas starta hösten 2020 där första etappen är klar för inflyttning under våren 2023.

Förvärvet, det femte i ordningen, är en del inom det ramavtal som tecknats med Magnolia. Ramavtalet innebär att Heimstaden Bostad ska förvärva bostadsprojekt omfattande 14 projekt om cirka 5 300 lägenheter av Magnolia Bostad till ett värde av cirka 9,6 miljarder kronor.
– Detta kommer att bli de första lägenheter vi äger i Sundsvall vilket vi är glada för. Dessutom resulterar det goda samarbetet med Magnolia Bostad och Serneke att det blir en byggnation med hög kvalitet som ger oss förutsättningar att finansiera projektet genom EIB, Europeiska investeringsbanken, säger Patrik Hall, verkställande direktör på Heimstaden.
– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Magnolia och Serneke. Vi ser även fram emot att kunna erbjuda hållbara och omtänksamma hem som utvecklats på ett attraktivt läge i Sundsvalls innerstad med både människa och miljö i fokus, säger Sara Macdonald, Head of Asset Management, Heimstaden.
– Vanligtvis så startar vi i andra änden med att först skapa en förvaltningsenhet av befintliga fastigheter och därefter komplettera med nyproduktion. I Sundsvall gör vi faktiskt tvärtom. Därför hoppas vi på att det nu dyker upp möjligheter att förvärva befintliga hyreshus i staden så vi kan utveckla Sundsvall med vårt evighetsperspektiv och våra Friendly Homes, säger Tom Rasmussen, Senior Investment Manager, Heimstaden.
– Det är riktigt roligt att vi nu tecknar avtal för ytterligare en försäljning av boenden inom vårt ramavtal med Heimstaden. Norra kajen hör till ett av våra större projekt och innebär att vi utvecklar ett helt nytt bostadsområde säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Mannheimer Swartling Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Heimstaden och Wistrand Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige