Image
Spadtaget togs av Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB.
Spadtaget togs av Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB. Bild: Heba

Heba och Åke Sundvall tar spadtag för 146 nya hyresrätter i Uppsala

Bostäder Med ett symboliskt spadtag firade Åke Sundvall och Heba bygget av 146 hyresrätter. Planen är att lägenheterna ska byggas med investeringsstöd vilket möjliggör för lägre hyror för de boende.
Publicerad den 7 Juni 2021

Spadtaget togs av Erik Pelling kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Hanna Lindskog vd Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.
– Kvarteren som Åke Sundvall och Heba bygger här i Rosendal med hyresrätter och även bostadsrätter längre fram passar väl in i utvecklingen av Uppsala. Vi har ett stort behov av bostäder i blandade upplåtelseformer för att ge plats åt en blandning av människor. Vi har redan flera fina samarbeten bakom om tillsammans med Åke Sundvall och jag ser fram emot fler samarbeten framöver, säger Erik Pelling.
– Det här är Hebas första etablering utanför Stockholmsregionen. Vi har länge velat etablera oss i Uppsala. För oss är det extra roligt att få göra det i Rosendal med hållbara och prisvärda hyresbostäder, säger Patrik Emanuelsson, vd Heba.

Åke Sundvall har sedan 2014 varit med och skapat omtyckta områden i Uppsala, genom bland annat radhus i Håga och Knäckepilen i Sala backe. Detta kvarter blir det tredje projektet som Åke Sundvall bidrar med till Uppsala men det första projektet inom ramen för det intentionsavtal som är skrivet med Uppsala kommun om att uppföra 500 hyresrätter.
– Att återigen få möjlighet att bidra till utvecklingen av Uppsala, genom att skapa vackra hus och omtyckta områden känns väldigt roligt. Vi ser stor potential i Rosendal som område, genom den omtanke och hållbara vision som området utvecklas med och som är kärnan i vår egen verksamhet, säger Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB.

Lägenheter byggs i varierande storlek om 1­-3 rum och kök. På taket skapas en takterrass för de boende att använda till social samvaro. Kvarteret byggs enligt Svanens miljökrav och kommer vid färdigställande att Svanenmärkas. Inflyttning planeras till sommaren 2022.

Om Rosendal
Söder om Uppsalas stadskärna växer Rosendal fram som en av Sveriges mest innovativa stadsdelar med närhet till både citypuls och skogspromenader. Förutom bostäder byggs i här grundskola, förskola, vårdcentral, park, träningshall och torg. Goda kommunikationer till Uppsala resecentrum gör läget optimalt även för den som pendlar.

Planen är att hela Rosendal ska vara färdigbyggt 2027. Redan idag bor cirka 2 800 personer i stadsdelen och när stadsdelen är klar kommer cirka 15 000 personer att ha sitt hem här.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige