Image

Här är Sweden Green Building Councils första vd

KARRIäR Styrelsen för Sweden Green Building Council har beslutat att utse Bengt Wånggren till vd. Han är idag utvecklingschef för Fastighetsägarna som också är en av initiativtagarna till bildandet av Sweden Green Building Council. Bengt Wånggren tillträdde som vd i går.
Publicerad den 2 Mars 2010

- Vi är mycket nöjda med att Bengt Wånggren har tackat ja till att leda Sweden Green Building Council som organisationens första vd. Han är en välkänd och mycket kunnig energi- och miljöexpert som varit drivande i utvecklingen i Sverige av miljömärkningar av fastigheter. Bengt har ett brett och omfattande nätverk inom bygg- och fastighetsbranschen såväl i Sverige som internationellt men också ett värdefullt kontaktnät inom politiken, säger Monica von Schmalensee, ordförande för Sweden Green Building Council.

En viktig uppgift för den nya vd:n blir att bygga upp en effektiv organisation, informera och värva fler medlemmar från bygg- och fastighetssektorerna och kringliggande verksamheter. Det innebär fastighets- och byggföretag, byggmaterialföretag, arkitekter, tekniska konsulter, investerare, banker, försäkringsbolag, forskning och utbildning, myndigheter och media.

- Jag ser fram emot att få leda arbetet med att etablera Sweden Green Building Council som ett ledande organ inom miljö- och hållbarhetsområdet i den svenska bygg- och fastighetsbranschen. Vi märker nu ett stort intresse för föreningen från många håll och nya medlemmar strömmar till i snabb takt. Det ska vi ta vara på så att vi tillsammans kan positionera Sverige som ledande i världen på detta område, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

Bengt Wånggren är teknologie licentiat och har arbetat på Fastighetsägarna sedan 2002 som utvecklingschef, där han bland annat varit drivande bakom införandet av miljöklassningen GreenBuilding i Sverige. Han har tidigare bland annat arbetat som energikonsult och som miljöchef inom Skanskas bostadsverksamhet. Bengt Wånggren har medverkat som expert i ett flertal statliga utredningar och är medlem i Delegationen för Hållbara Städer, Rådet för Byggkvalitet samt Energimyndighetens beställargrupper för lokaler (Belok) och för bostäder (Bebo).

Sweden Green Building Council bildades sommaren 2009 med målet att gemensamt utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet inom bygg- och fastighetsbranschen och att 2011 bli fullvärdig medlem i World Green Building Council. Tolv företag och organisationer står bakom bildandet, med syftet att påverka beslutsfattare, sprida kunskap och arbeta fram verktyg för att nå konkreta resultat som förbättrar byggnaders miljöpåverkan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige