Image

Handelsbodarna säljer sista fastigheten – avvecklas

Transaktioner KF Fastigheter och SPP Fastigheter säljer via sitt gemensamma bolag Handelsbodarna en handelsfastighet i Örebro till Aberdeen Standard Investments, för kunds räkning. I och med affären har Handelsbodarna sålt hela sitt fastighetsinnehav, varför bolaget nu kommer att avvecklas.
Publicerad den 1 Oktober 2018
Annons
Image

Handelsfastigheten har en uthyrbar yta på 8 500 kvadratmeter och ligger i Mariebergs handelsområde, söder om Örebro. Fastigheten är sammanbyggd med Mariebergs Galleria som är ett av de större köpcentrumen i området. Hyresgäster i fastigheten är Coop och Systembolaget. I försäljningen ingår även en mindre byggrätt som KF Fastigheter säljer separat till samma köpare.

– Vi är mycket nöjda över att sälja till Aberdeen Standard Investments som är en långsiktig ägare, vilket är till gagn för såväl hyresgäster som för området i stort, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

Affären ligger i linje med KF Fastigheters strategi att förädla utvecklingsfastigheterna och markinnehaven och avyttra butiks- och förvaltningsfastigheterna.
– Vi är mycket nöjda med försäljningen till Aberdeen Standard Investments vilket innebär att den sista fastigheten i vårt och KF Fastigheters gemensamt ägda bolag Handelsbodarna är såld, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter AB.

– KF Fastigheter och SPP Fastigheter har gjort ett bra jobb med denna välförvaltade handelsfastighet. Investeringar i dagligvaruhandel i ett regionalt dominerande handelsområde som Marieberg passar vår profil bra, säger Patrik Westerberg, Senior Transactions Manager, Aberdeen Standard Investments.

Säljarens rådgivare i affären har varit CBRE och Advokatfirman Vinge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige