Image

Nytt stort detaljhandelsbolag bildas

BOLAG KF Fastigheter och Storebrandägda SPP Livförsäkring bildar ett gemensamt bolag för att äga och förvalta detaljhandelsfastigheter. I första skedet ska sex fastigheter med ett värde om 400 miljoner kronor läggas in i bolaget. Målet är att man inom tre år ska förvalta fastigheter till ett värde av totalt två miljarder kronor.
Publicerad den 22 December 2009

Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB blir namnet på det nya bolaget, vars vision är att projektera, bygga och äga Sveriges mest hållbara handelsfastigheter för dagligvaror genom att alltid ligga i framkant inom miljö, energieffektivitet och klimatarbete.

- Investeringen är helt i linje med SPP:s investeringsstrategi. Genom Handelsbodarna gör vi en ansvarsfull investering som bidrar till en hållbar utveckling utan att ge avkall på avkastningen till SPP:s kunder, säger Tomas Svensson, investeringschef på Storebrand Eiendom.

Det gemensamma bolaget förvärvar sex stycken handelsfastigheter om totalt cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Syd- och Mellansverige av KF Fastigheter. Huvudsaklig hyresgäst är Coop och överenskommet fastighetsvärde uppgår till 392 miljoner kronor. Parterna har samtidigt tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av ytterligare två fastigheter, som beräknas tillträdas under 2011.

- Vi har länge sökt en partner för en finansieringsmodell som skapar förutsättningar för den offensiva satsning på nya butiksetableringar som vi gör tillsammans med vår uppdragsgivare Coop. I SPP har vi hittat en långsiktig och finansiellt stark samarbetspartner. Glädjande är att SPP också delar vår syn på det hållbara samhället, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

SPP har biståtts av Advokatfirman Vinge och Jones Lang LaSalle.
Newsec Corporate Finance har varit rådgivare åt KF Fastigheter i transaktionen.

- Det här är ett nytt sätt att hitta ett långsiktigt ägande för den här typen av fastigheter. Det är roligt för oss att kunna få till sådana här samarbeten, säger Jan Wejdmark, vd för Newsec Corporate Finance.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY