Image

Han efterträder Tor Borg

Karriär Robert Boije har anställts som ny chefsekonom på SBAB. Han kommer senast från motsvarande tjänst på Riksrevisionen.
Publicerad den 7 December 2017
Robert Boije. Bild: Riksrevisionen
Robert Boije.

– Jag är jätteglad att jag har fått förtroendet att företräda SBAB i rollen som chefsekonom. Jag hoppas och tror att min bakgrund från akademin, flera statliga myndigheter och tidigare erfarenhet av att delta i samhällsdebatten i frågor inte minst kopplade till bostadsmarknaden, ska komma väl till pass i min nya roll, säger Robert Boije.

Robert Boije är civilekonom och doktor i nationalekonomi och jobbar i dag som avdelningschef och chefsekonom på Riksrevisionen. Han har dessförinnan bland annat varit chefsekonom på Finansinspektionen, samhällspolitisk chef på Saco, chef för Makroanalysenheten på Finansdepartementet och chef för Utredningsenheten på Riksbanken.

– Verkligen jättekul att Robert Boije blir vår nya chefsekonom. Robert kommer med sin gedigna erfarenhet, kunskap och kompetens att stärka SBAB:s förmåga att bidra till bättre boende och boendeekonomi. Tillsammans med våra boendeekonomer ska Robert verka för att SBAB och Booli ska arbeta ännu mer för en hållbar bostadsmarknad samt för transparens, utbildning och kunskapsspridning om boende och boendeekonomi, säger Klas Danielsson, vd på SBAB.

Robert Boije tillträder tjänsten den 8 januari och ingår i enheten Hållbarhet & Strategisk kommunikation.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige