Image

Grosvenor Europe köper Lidingö Centrum

Transaktioner Lidingö Centrum blir Grosvenor Europes sjätte köpcentrum i Sverige.
Publicerad den 6 April 2018
Lidingö Centrum. Bild: Grosvenor Europe
Lidingö Centrum.

Säljer gör Vencom och Rockspring, för den internationella fonden Transeuropean VLP’s räkning. Vencom har under innehavstiden sedan 2013 arbetat hårt med fokus på den framtida utvecklingen av Lidingö Centrum.

– Det har varit stimulerande och intressant att arbeta med förvaltningen och utvecklingen av det framtida Lidingö Centrum under de gångna åren, säger Johan A. Gustavsson, ordförande i Vencom.

Lidingö Centrum har en total yta på 19 900 kvadratmeter. Centrumet är det dominerande servicecentret på Lidingö med 42 hyresgäster varav Coop, Systembolaget, H&M, Dressmann och Lindex utgör ankarhyresgäster. Lidingö Centrum omfattar även kontor, ett gym, en polisstation, en vårdcentral och annan medicinsk service samt en tandläkarmottagning.

– Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen med ett mixat utbud av service, särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på mat- och dryckesutbudet och fritidsaktiviteter eller genom bostadsutveckling i vissa fall, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europé, och fortsätter:

– Förvärvet gör det möjligt för oss att fortsätta vårt fokuserade arbete med att utveckla köpcentrum i Norden som ger både positiv kommersiell effekt och positiva sociala effekter för de platser där vi är verksamma.

Lidingö Centrum är Grosvenors första förvärv av ett helägt köpcentrum i Sverige sedan bolaget kom in på marknaden 2011.

Grosvenor rådgivare vid förvärvet av Lidingö Centrum har varit Allié Law, Cederquist, Gardiner & Theobald och KPMG. JLL och Mannheimer & Swartling fungerade som rådgivare till säljaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige