Image
Bulevardi 21 säljs från Genesta till NREP.
Bulevardi 21 säljs från Genesta till NREP. Bild: Joonas Ojala, Genesta

Genesta säljer kontorsfastighet i Finland till NREP

Transaktioner Genesta säljer den historiska kontorsfastigheten Bulevardi 21 i Kampen på uppdrag av sin fond, GNRE Fund II, till NREP. Den cirka 10 100 kvadratmeter stora byggnaden förvärvades i december 2015 och fastigheten har sedan dess genomgått en omfattande renovering.
Publicerad den 12 Maj 2022

Kontorsytorna har renoverats för att passa hyresgästernas behov och gatuplanet byggdes om till butiksytor. Fasadrenoveringen på gatuplan har gett fastigheten ett nytt och modernt utseende. Den nästan fullt uthyrda fastigheten belönades med BREEAM In-Use level Excellent-certifiering 2021.
– Vi är nöjda med hur vi har förbättrat byggnaden under vårt uppehåll, både för våra hyresgäster och våra investerare, men också för miljön. Bulevardi 21 är nu en modern och älskad kontorsbyggnad med stark ESG-prestanda, säger Genestas vd David Neil.

Bulevardi 21 erbjuder ett utmärkt läge i centrala Helsingfors, men ändå upptar det ett privat hörn omgivet av parker och havet. Helsingfors alla tjänster finns precis runt hörnet liksom många attraktiva butiker och restauranger.
– Jag är stolt över laget. På kort tid har vi gjort många bra investeringar, men också utmärkta exits som den här, säger David Neil.

Nordanö och Avance rådgav Genesta i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige