Image
Genesta köper i Brunna.
Genesta köper i Brunna. Bild: Genesta

Genesta köper last mile-logistik i Brunna

Transaktioner Genesta köper två logistikfastigheter i Brunna Logistikpark i Stockholmsområdet. Förvärvet görs av Genestas femte fond GNRE Core Plus Open-ended.
Publicerad den 1 Oktober 2021

De två fastigheterna Viby 19:101 och Viby 19:96 på sammanlagt 16 900 kvadratmeter är fullt uthyrda på långa kontrakt av välrenommerade hyresgäster.

– Förvärvet i Brunna är perfekt för vår nya fond. Fastigheterna ger stabila kassaflöden från dag ett och har potential för vidare värdeskapande. Vi tror att lägen som Brunna blir mer och mer attraktiva för logistikföretag eftersom konsumentkraven på snabb och grön leverans ökar, säger David Neil, Genestas vd.

Fastigheterna, byggda 2015 och 2017 är båda Breeamcertifierade.

Edström Logistics, ett svenskt 3PL företag och Svenskt Kosttillskott är hyresgäster.

Roschier var Genestas rådgivare i förvärvet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige