Image

Gavlegårdarna bygger 117 lägenheter i Gävle

Bostäder Gavlegårdarna bygger 117 lägenheter, varav sex stycken i ett gruppboende, samt restaurang- och butikslokaler på Sörby Backe i Gävle.
Publicerad den 15 December 2016
Totalt blir det 117 nya lägenheter. Bild: Gavlegårdarna
Totalt blir det 117 nya lägenheter.

Sandvikenbaserade Prenova bygger de tre husen på totalentreprenad åt Gavlegårdarna och första spadtaget kommer att tas i februari 2017.

Den före detta Hemköpstomten som nu döpts till Sörby Backe köptes i oktober 2016 av Gavlegårdarna, och kommer att rymma 117 lägenheter fördelat på tre hus med fyra och fem våningar.

– Vi tror denna byggnation välkomnas av såväl bostadssökande som redan boende i området. Det är ett bra bostadstillskott för Gävle och ett bra och centralt läge. De som redan bor i området hade ju tidigare service i form av matbutik och mack på den här platsen, något som man saknat. Vi bygger nu in två lokaler i bottenplanet, en tänkt för restaurangverksamhet och en för närbutik och café så nu får området service på hemmaplan igen, säger Lars Bergmark, affärsutvecklare på Gavlegårdarna.

Lägenheterna beräknas klara för inflyttning i december 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige