Image

Gavlegårdarna bygger nytt i Gävle

Bygg/Arkitektur Under januari 2016 kommer Peab på uppdrag av Gavlegårdarna att påbörja etapp två av flerbostadshusen i kvarteret Iris på Gävle Strand.
Publicerad den 8 Januari 2016

Det är fyr- och femvåningshus som byggs. Totalt är det 68 lägenheter och tre lokaler samt ett gruppboende med sex lägenheter med personal- och gemensamhetsutrymmen. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2017. Intresseanmälan för lägenheterna kommer att ske under hösten 2017.

På taken kommer solceller att placeras ut som ett komplement till den övriga elen. De tre butikslokalerna kommer att ligga ut mot kanalen med en torgyta utanför.
Gävle Strand kommer att fortsätta utvecklas flera år framöver, men redan nu finns det i området minilivs, fik och restaurang, men även förskola, hälsocentral och vård- och omsorgsboende.

– Med både förskola och vård- och omsorgsboende kan du bo här under en lång period i livet, säger Ulf Gavlefors, senior projektledare på Gavlegårdarna.

Gavlegårdarna har i uppdrag att bygga 750 nya lägenheter under en femårsperiod från 2016 och Gävle Strand är en del av det.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY