Image
Fredrik Leo, vd för Byggpartner.

Byggpartner tecknar kontrakt för bostäder med Gavlegårdarna

Bostäder Nu har Byggpartner och Gavlegårdarna tecknat kontrakt om ett nytt bostadsprojekt i Södra Hemlingby utanför Gävle. Projektet omfattar nyproduktion av 132 hyresrättslägenheter.


Skiss över projektet i Södra Hemlingby, med skola, förskola, vårdboende och idrotthall.

Byggpartner tecknar stort partneringavtal med Gavlefastigheter

Bygg/Arkitektur Byggpartner har ingått kontrakt med Gavlefastigheter om att bygga skola, förskola, vårdboende och idrottshall i den nya stadsdelen Södra Hemlingby i Gävle.


Garveriet, byggt 1879 ska bevaras och innehålla ett bed & breakfast.

Gavlegårdarna hyr ut i unik miljö

Uthyrning Gavlegårdarna har tecknat avtal för ett Bed & Breakfast i den nya stadsdelen Godisfabriken. Verksamheten kommer att ligga i det gamla garveriet, byggt 1879.


Flygvy över Godisfabriken i Gävle.

Anrik godisindustri ska bli 750 bostäder

Bostäder För fem år sedan bommade den anrika godisfabriken igen och flyttade produktionen utomlands – nu planerar man för 750 bostäder, en förskola, kontor och handel i det nedlagda industriområdet.

"Ett jättestort projekt för oss"

Bostäder Stadsbyggnadsnämndens vice ordförande berättar varför man bygger bostäder på den gamla fabriksmarken och hur man löser problemet med järnvägsspåret som går rakt igenom området.

Lista: Här är fler industrier i omvandling

Lista Fastighetssverige listar sex andra industriområden som är på väg att bli stora bostadsområden – och en bubblare.


Heimstaden köper 803 lägenheter av Gavlegårdarna

Transaktioner Heimstaden har ingått avtal med det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna i Gävle att förvärva 803 lägenheter fördelat på två bostadsområden; 237 lägenheter i Sätra och 566 lägenheter på Brynäs.


Gavlegårdarna planerar att sälja 800 lägenheter

Transaktioner Kommunala Gavlegårdarna i Gävle vill sälja 803 lägenheter i två bostadsområden i Gävle. Fastigheterna ligger i Sätra och på Brynäs. NAI Svefa har fått försäljningsuppdraget.


Gavlegårdarna sparar genom temperaturmätning och styrning

Energi/miljö Gävles kommunala fastighetsbolag Gavlegårdarna började 2015 med tempmätning av sitt bestånd på 14.500 lägenheter och har nu installerat givare i nästan alla lägenheter. I kombination med styrning på innetemp har det resulterat i minskade uppvärmningskostnader med 2 – 2,5 miljoner kronor per år.


De får skapa bostäder i Godisfabriken

Bostäder Nu är det klart vilka sju aktörer som kommer att bygga nya bostäder på före detta Läkeroltomten i det nya bostadsområdet Godisfabriken i Gävle.


Vd:arna om kompetensförsörjning

Sverige ENKÄT: Så vill en kvartett med bolagstoppar lösa framtidens kompetens i fastighetsbranschen. "Branschens hippfaktor inte så hög."


Hon blir ny ordförande i Fastigo

Bolag På Fastigos bolagsstämma valdes Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna, till ny ordförande. Styrelsen består nu av sju kvinnor och sju män.


Gavlegårdarna byggstartar i Sätra

Bostäder 30 barn från Sätragårdens förskola tog de första spadtagen till vad som ska komma att bli tre nya åttavåningshus mellan centrum och förskolan i Sätra.


Gavlegårdarna bygger 117 lägenheter i Gävle

Bostäder Gavlegårdarna bygger 117 lägenheter, varav sex stycken i ett gruppboende, samt restaurang- och butikslokaler på Sörby Backe i Gävle.


Gavlegårdarna bygger fler bostäder på Gävle Strand

Bostäder De tio lägenheterna är belägna på plan fyra i det nyproducerade huset på Wilhelmina Skoghs Gata 3 på Gävle Strand.


Gavlegårdarna bygger nytt i Gävle

Bygg/Arkitektur Under januari 2016 kommer Peab på uppdrag av Gavlegårdarna att påbörja etapp två av flerbostadshusen i kvarteret Iris på Gävle Strand.


Gavlegårdarna bygger om till bostäder i Valbo centrum

Bolag Gavlegårdarna har byggt om tre affärs- och kontorslokaler till bostäder i Valbo centrum som under en längre tid stått tomma.


Studio Stockholm ritar Gavlegårdarnas nya aktivitetsbaserade kontor.

Studio Stockholm ritar Gavlegårdarnas nya aktivitetsbaserade kontor

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm anlitades av Fastpartner, som blir Gavlegårdarnas nya hyresvärd, för att hjälpa Gavlegårdarna genom hela förändringsprocessen mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Gestaltningskonceptet bygger på Gavlegårdarnas vision ”Känn dig hemma”. Utformningen kommer således ha en tydlig Hemmahos-känsla där värderingarna kommer att tydliggöras.


Gavlegårdarnas försäljning klar

Transaktioner Gavlegårdarnas försäljning av de 737 lägenheterna i Sätra och Bomhus är nu genomförd. Köpeskillingen blev 468 miljoner kronor.


Gavlegårdarnas försäljning beslutad

Transaktioner I går tog kommunfullmäktige i Gävle beslutet att låta Gavlegårdarna sälja 737 lägenheter.


Gavlegårdarna planerar stor försäljning

Transaktioner Kommunala Gavlegårdarna i Gävle planerar att sälja 737 lägenheter i områdena Sätra och Bomhus under 2015. NAI Svefa har säljuppdraget.


Fastpartner hyr ut i Gävle

Uthyrning Fastpartner hyr ut 6 100 kvadratmeter i Ericssons gamla Gävlefabrik. Kontraktet är på 15 år.