Image
Bild: SBB

Fredrik Svensson hoppar av SBB:s styrelse

Bolag Styrelseledamoten Fredrik Svensson har meddelat styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden att han lämnar sitt uppdrag i SBB. Fredrik Svensson har varit styrelseledamot i bolaget sedan 2018 och representerar en av SBB:s största aktieägare, Arvid Svensson Invest.
Publicerad den 8 December 2023
Fredrik Svensson. Bild: Klövern
Fredrik Svensson.

Enligt SBB:s bolagsordning ska styrelsen bestå av lägst tre och högst tio styrelseledamöter. SBB:s nuvarande styrelse valdes vid årsstämman den 28 april 2023. Efter att Fredrik Svensson utträtt kommer Bolagets styrelse bestå av följande ledamöter: Lennart Schuss, Ilija Batljan, Sven-Olof Johansson, Hans Runesten, Anne-Grete Strøm-Erichsen och Lars Rodert.
– Arvid Svensson Invests tilltro till SBB och den strategi som presenterats är fortsatt stark. Jag ser fram emot att fortsätta stötta bolaget som aktieägare, även om jag på grund av tidsbrist inte kan lägga den tid som är nödvändig för ett fortsatt engagemang i styrelsen, säger Fredrik Svensson.
– Styrelsen har stöttat ledningen och bolaget outtröttligt samt fokuserat i en arbetsintensiv och utmanande tid, och jag vill tacka Fredrik Svensson för hans värdefulla insatser i styrelsearbetet. Mot bakgrund av de stora framsteg som gjorts i närtid, och den beslutade färdriktningen framåt, fortsätter styrelsen styra bolaget i enlighet med årsstämmans mandat. Med en stark ledning och en tydlig strategi på plats fortsätter arbetet med att stärka SBB:s finansiella ställning oförändrat, säger Lennart Schuss, styrelseordförande, SBB.
– Valberedningen har redan påbörjat arbetet med att undersöka hur vi kan stötta och eventuellt komplettera styrelsen i den speciella situationen bolaget befinner sig i. Vi avser att i god tid före den ordinarie stämman föreslå en styrelse som kan stötta bolaget på bästa sätt, säger Leif West, valberedningens ordförande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige