Image

Före detta Vingemedarbetare startar ny byrå

Juridik Fem personer från Vinge har bildat den nya byrån Wigge & Partners – bland andra Patrick Forslund som tidigare ledde Vinges fastighetsteam. - Det har börjat bra. Jag har redan genomfört två affärer i år, säger Patrick Forslund till Fastighetssverige.
Publicerad den 28 Januari 2015
Patrick Forslund. Bild: Wigge & Partners
Patrick Forslund. Stefan de Hevesy. Bild: Wigge & Partners
Stefan de Hevesy.

Fem före detta delägare på Vinge har startat Wigge & Partners: Michael Wigge (före detta managing partner på Vinges Stockholmskontor), Bo Adrianzon, Henrik Wenckert, Stefan de Hevesy och Patrick Forslund.

- Stefan de Hevesy kommer från bank- och finanssidan men arbetar även med fastigheter. Jag är den ende som är helt inriktad på fastigheter, säger Patrick Forslund.

- Jag kommer att arbeta med exakt samma saker som på Vinge, allt som har med fastighetsjuridik att göra – allt från transaktioner och kommersiell hyresrätt till utvecklingsprojekt och joint ventures och så vidare.

Varför tog ni steget och bildade Wigge & Partners?
- Det finns säkert olika skäl för alla oss som är inblandade. För min egen del har jag under några års tid funderat på att göra något annat, kanske starta i helt egen regi eller med andra kollegor i branschen. Men jag har inte känt mig riktigt mogen tidigare. Nu har jag tagit det här steget tillsammans med kollegor som jag känner sedan länge och det känns jättebra.

Wigge & Partners siktar nu på att anställa ett antal biträdande jurister.

- Vi har anställt en kontorsansvarig och håller nu på att rekrytera ett antal jurister. Vi räknar med att vara tio till femton personer innan året är slut.

Hur många kommer att finnas i fastighetsteamet?
- Jag räknar med att vi inom en ganska snar framtid kommer vara fyra, fem personer. På lite sikt kommer vi nog att behöva ytterligare personer men vi får ta ett steg i taget.
Wigge & Partners drog igång verksamheten vid årsskiftet. Kontoret ligger på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm (vilket innebär att de är grannar med bland andra Redito och JLL).

- Det är lite rörigt så här i början, möbler som levereras och system som ska arbetas in. Det är lite nybyggaranda över det hela, säger Patrick Forslund, som ändå har hunnit med att landa två transaktioner under den första månaden.

- Jag kan inte berätta något mer om dem i nuläget, men det är en liten och en lite större.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige