Image

Flygande start för Semrén & Månsson i Ryssland

Bygg/Arkitektur Bygget av det stora bostadsområdet Kolpino i Sankt Petersburg har givit Semrén & Månssons nya kontor i Ryssland en flygande start.
Publicerad den 1 Mars 2013
Magnus Månsson. Bild: Semrén & Månsson
Magnus Månsson.

Semrén & Månsson har över 2000 bostäder på ritbordet, ytterligare 1000 på gång, samt inbjudningar till projekt som omfattar över 100 000 kvadratmeter.

Maria Broman, ansvarig för satsningen i Ryssland, pekar på att landet befinner sig mitt i en byggboom och att konjunkturcyklerna är annorlunda jämfört med Sverige, vilket ger möjlighet till utveckling av koncernen, även då marknaden är trögare i Sverige.

- Dessutom har ryska kunder ett stort intresse för skandinavisk design och stadsplanering samt vår kunskap när det gäller ekologi och energismarta lösningar, säger hon.

Semrén & Månssons etablering är den första från en svensk arkitektbyrå sedan revolutionen 1917. Fram till dess var exempelvis Fredrik Lidvall verksam i staden, och ritade bland annat Alfred Nobels affärsfastigheter. Att det tagit nästan 100 år att öppna nytt har sina orsaker och Magnus Månsson har en förklaring till det.

- Det har tagit oss mer än 20 års samarbete med ryska kunder att lära oss marknaden. Först nu var tiden mogen att öppna ett lokalt kontor och erbjuda marknaden något mycket eftertraktat – en kombination av svensk arkitekturkunskap och skickliga ryska experter som skapar lönsamma mervärden för både oss och kunderna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige