Image
Visionsbild av korsningen Badhusgatan/Biblioteksgatan med nya bostäder och lokaler till höger i bild.

Snart klart för Mama Managements första projekt

Bygg/Arkitektur Markus Furbys och Magnus Månssons Mama Management kan snart dra igång sitt första större projekt – nya bostäder och lokaler ovanpå ett befintligt parkeringshus skapar en ny entre till Mölnlycke centrum.


Walter

Ny arkitektprofessur tillsätts – han får tjänsten

Bygg/Arkitektur Nu tillsätts Sveriges första tvärvetenskapliga professur i arkitektur och ekonomi på Chalmers i Göteborg. Österrikiska arkitekten Walter Unterrainer blir professorn som ska länka samman arkitektur med affärsförståelse, och därmed utveckla arkitektrollen för generationer framöver. Bakom initiativet till professuren står Maria och Magnus Månssons stiftelse.


Semrén & Månsson ritar bostadsområde i Moskva.

Semrén & Månsson får internationellt prestigeuppdrag

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att svenska arkitektkontoret Semrén & Månsson tagit hem ett prestigefyllt uppdrag i centrala Moskva. Ett bostadsområde på 150 000 kvadratmeter med sju höghus och ett flertal bostadskvarter kommer att utvecklas med byggstart redan under 2019.
– Vi är mycket stolta och glada över vinsten, den visar att svensk arkitektur är på internationell frammarsch och en stark exportvara, säger Magnus Månsson, arkitekt och koncernchef på Semrén & Månsson.


70 nya företagsbostäder byggs i Toltorpsdalen i Mölndal.

Bygger företagsbostäder i Toltorpsdalen

Bygg/Arkitektur Cirka 70 nya företagsbostäder har byggstartats i Mölndal. Bakom projektet står fastighetsutvecklarna Westhouse och Månsson Fastigheter, som bygger åt Företagsbostäder, ett bolag i Choice-koncernen. Inflyttning är planerad till augusti 2020.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Hilda Esping Nordblom, Magnus Månsson och Alexandra Hagen diskuterar framtidens bostäder på Stora Bostadsdagen Göteborg den 24 april.

Stora Bostadsdagen GBG: Hur vill vi bo i framtiden?

Stora Bostadsdagen Göteborg Ledande arkitekter spånar på Stora Bostadsdagen Göteborg om framtidens bostäder – hur påverkar nedgången på marknaden hur bostäderna kommer att ritas de närmaste åren?


Maria Persson.

Semrén & Månsson tillsätter utvecklingschef

Karriär Semrén & Månsson vill förflytta arkitektrollen och ta ett större helhetsansvar. Nu kliver Maria Persson in i den nya rollen som utvecklingschef för att leda och utveckla nya arbetssätt och processer som skapar högre värde i projekten.


Ulrika Liss-Daniels blir ny vd för Semrén & Månsson

Bolag Ulrika Liss-Daniels utsetts till vd för Semrén & Månsson Group. Hon har lång erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet i Göteborgsregionen, senaste som chef för reklambyrån Grey Gothenburg. Hon tillträder tjänsten på Semrén & Månsson 1 mars.

Semrén & Månsson satsar på byggherredrivna planer

Bygg/Arkitektur Ett snabbspår till produktion av nya bostäder, en mer sammanhållen process och tätare samverkan. Fördelarna med byggherredrivna planprocesser är flera. På Semrén & Månsson gör man nu arbetssättet till en naturlig del i utvecklingen av kontorets stadsbyggnadsstudio – och först ut är en detaljplan i centrala Lerum.


Serneke bygger högt i Brunnshög

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsens arbetsutskott i Lunds kommun har tagit beslut om markreservation för Serneke i den framväxande stadsdelen Brunnshög. Tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson utvecklar Serneke ett förslag till bostäder och service på 50 000 kvadratmeter kring Brunnshögstorget.


Semrén & Månsson prisas

Event Semrén & Månsson vinner Rödfärgspriset 2016 för Semcons huvudkontor på Lindholmen i Göteborg.


Järngrinden byggstartar hyresrätter i Halmstad

Bostäder Järngrinden inleder första etappen av uppförandet av Tegelbruket i Halmstad. Totalt ska det bli 330 nya lägenheter.


Magnus Månsson säljer i Göteborg

Transaktioner Arkitekten Magnus Månsson säljer en fastighet med 68 lägenheter i Lunden i Göteborg.


Jutabo byggstartar på Stallbacken i Mölndal

Bostäder Intresset för de 92 lägenheterna i etapp 2 i Mölndal har varit mycket stort och nu är bygget igång. Inflyttning är planerad till början av 2018.


Tyréns köper AQ Arkitekter

Bygg/Arkitektur Tyréns förvärvar AQ Arkitekter med 58 medarbetare i Stockholm, Eskilstuna och Visby.


Icon Växjö.

Nytt landmärke i Växjö

Bygg/Arkitektur I fredags sattes spaden i marken för Icon Växjö – 37 000 kvadratmeter över 20 våningar.


De fyra finalisterna: KTH Arkitekturskolan, BRF Ohoj, Malmö Live och bastun i Frihamnen

De kan vinna årets Kasper Salinpris

Event Nu är de nominerade till 2015 års Kasper Salin-pris offentliga. Fyra byggnadsverk i Malmö, Stockholm och Göteborg tävlar om Sveriges mest prestigefyllda arkitekturpris.


Semrén & Månsson hämtar vd från Tengbom

Karriär Semrén & Månsson rekryterar sin nya vd från Tengbom.
– Det här är en av våra viktigaste rekryteringar någonsin, säger Magnus Månsson.


Karlavagnstornet – de blir svensk partner

Bygg/Arkitektur Karlavagnstornets huvudarkitekt, Skidmore, Owings & Merrill (SOM) har nu valt en svensk partner i projektet.


Magnus Månsson köper av Båstadhem

Transaktioner Båstadhem säljer två fastigheter till UMA Fastigheter Båstad, vars huvudägare är Magnus Månsson.


Ny aktör bygger i Mölndal

Bygg/Arkitektur Jutabo AB köper mark för att nästa år bygga 130 lägenheter vid Stallbacken på Åby i Mölndal.


Danska Vägen nominerat till Årets Bygge

Event Semrén Månssons egna bostadsprojekt Danska Vägen i Göteborg är nominerat till Årets Bygge.