Image
Syftet med Boguiden är att göra det enkelt för hyresgäster att hitta grundläggande information om både sina och hyresvärdens rättigheter och skyldigheter.
Syftet med Boguiden är att göra det enkelt för hyresgäster att hitta grundläggande information om både sina och hyresvärdens rättigheter och skyldigheter.

Fastighetsägare i Malmö lanserar gemensam boguide

Bostäder Boguiden är en webbutbildning på flera språk, där MKB, HSB Malmö, Stena Fastigheter, Trianon och Rosengårds Fastigheter i samarbete med Malmö stad ger grundläggande information om livet i en hyresrätt.
Publicerad den 6 Augusti 2019

En boenderesa, där man får lära sig allt ifrån hur man söker en bostad till kontraktsskrivning och vad som gäller om man flyttar ut – det är idén bakom Boguiden.

Boguiden, som finns tillgänglig på svenska, engelska och arabiska, vänder sig främst till dem som aktivt söker sin första lägenhet. Men även till den som precis flyttat in. Här får de grundläggande information om både sina och hyresvärdens rättigheter och skyldigheter – på ett lättsamt sätt.

– Det här är ju inget som man lär sig i den vanliga skolan, men ändå antas veta, säger Linus Walldén, förvaltare hos HSB Malmö.

Och vem vet hur man luftar ett element, fixar stopp i handfatet eller byter säkringar – om man aldrig har gjort det förut? Därför innehåller guiden också kortare filmer som lär ut olika praktiska saker. Här finns även en ordlista som förklarar svåra ord på vägen – som avflyttningsprotokoll och fuktspärr.
Linus Walldén räknar med att det här blir ett bra sätt att informera nya hyresgäster.

– Tidigare har de fått en mängd papper med svår text när de flyttar in. Nu kommer vi att kunna dela länken till Boguiden med dem, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige