Image

Fasticon ser stora synergieffekter med förvärv

Bolag Fasticon köpte nyligen Tom Hansson Bygg- och Fastighetsutveckling, som i dag omsätter cirka åtta miljoner kronor. Fasticon tror att omsättningen på sikt kan fördubblas, bland annat genom en expansion inom affärsområdet Kompetens.
Publicerad den 15 November 2013
Roger Bengtsson och Tom Hansson. Bild: Fasticon
Roger Bengtsson och Tom Hansson.

Fasticon har de senaste under de senaste åren försökt att på allvar etablera sin verksamhet i Västsverige.

- Men det har visat sig vara svårt att växa organiskt. Genom den här affären når vi den kritiska volym av verksamhet som vi har eftersträvat och en långsiktig plattform att expandera vidare ifrån, säger Fasticons vd Roger Bengtsson.

Han ser nu nya möjligheter för Fasticon att expandera inom affärsområdet Fasticon Kompetens.

- Det är en av de stora potentialerna och trampolineffekterna. När det gäller rekryterings- och interimtjänster så har vi delvis kommit igång med dessa tjänster i relation till tidigare satsningar men nu kan vi komma igång ordentligt genom att erbjuda marknaden och Tom Hanssons befintliga kunder också de här tjänsterna, säger Roger Bengtsson och jämför Fasticons verksamhet i Malmöregionen:

- I Malmö omsätter Kompetensbenet cirka tolv miljoner kronor, medan den övriga konsultdelen ligger på cirka fem miljoner. Tom Hanssons omsättning ligger på cirka åtta miljoner i dag, genom att tillföra affärsområdet Kompetens kan omsättningen på sikt fördubblas.

Roger Bengtsson beskriver bolaget som ”ett Fasticon i miniatyr”.

- Tom Hansson verkar inom samma områden som Fasticon AB, upphandlingsstöd, förvaltningsstöd och affärsstöd. Framför allt stärker den här affären vår position inom förvaltningsstöd där Tom har sin tyngdpunkt och ett brett och tydligt tjänsteutbud samt bra egenutvecklade IT-verktyg för bland annat dimensionering och resursplanering, statusbesiktningar och underhållsplanering med mera. Här får vi en direkt trampolineffekt då vi kan implementera de här verktygen också i vår övriga verksamhet, säger Roger Bengtsson.

Tom Hansson startade sitt bolag 1996. Han började ensam men har utvecklat bolaget, som nu har åtta anställda och kontor i Kungsbacka och Uddevalla.

- Jag fyllde 60 år i somras och då funderar man på framtiden. Jag vill att bolaget ska utvecklas vidare och att hitta en lämplig samarbetspartner kändes som rätt väg att gå för att bolaget ska ta nästa steg i utvecklingen, säger Tom Hansson.

Han hade sedan tidigare upparbetade kontakter med Fasticon, genom bland andra vd Roger Bengtsson och marknadschef Jahn Wahlbäck.

- Vi har alla en bakgrund inom HSB. Innan jag startade mitt företag arbetade jag för HSB Riksförbund i Stockholm. Samtidigt var Roger på HSB Malmö så vi arbetade en del tillsammans redan då. När jag hade startat konsultverksamheten utförde jag också en del uppdrag åt HSB Malmö. Och Jahn Wahlbäck var min efterträdare på HSB Riksförbund.

- Det är en trygghet inför vidareutvecklingen att jag känner dem och flera andra på Fasticon och att jag vet vad de går för.

Tom Hansson själv kommer också fortsättningsvis att leda arbetet i Västsverige.

- Det här är ingen nedtrappning, däremot är det ett nytt kapitel i livet. Jag lämnar över mitt livsverk, men samtidigt får jag möjligheten att bygga upp ett nytt konsultbolag. Jag kommer också att sitta med i ledningsgruppen och vara med och utveckla och förstärka Fasticons position som det ledande bolaget inom våra affärsområden.

I samband med affären koncentreras Fasticons verksamhet i väst till Kungsbacka och Uddevalla. Fasticons personal i Göteborg flyttar till Kungsbackakontoret. Initialt kommer varumärket Tom Hansson att finnas kvar.

- Men på sikt är tanken att Tom Hansson helt ska integreras i Fasticon, säger Roger Bengtsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

KOMPETENS FÖR VÄRDESKAPANDE SAMHÄLLSBYGGNAD

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sv...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige