Image

Fasticon köper konsult i Västsverige

Bolag Fasticon och Tom Hansson har träffat en överenskommelse om att Fasticon förvärvar samtliga aktier i Tom Hansson Bygg- och Fastighetsutveckling AB.
Publicerad den 2 Oktober 2013
Roger Bengtsson och Tom Hansson. Bild: Fasticon
Roger Bengtsson och Tom Hansson.

Tom Hansson-bolaget tillhandahåller konsultstöd i fastighetsrelaterade frågor till kunder inom bygg- och fastighetsbranschen.

Verksamheten omsätter knappt tio miljoner kronor och bedrivs från kontor i Kungsbacka och Uddevalla med åtta medarbetare.

Förvärvet är ett led i Fasticons satsning i västra Sverige. Tom Hansson-bolaget kommer att tillsammans med Fasticons nuvarande verksamhet i västra Sverige bilda Fasticon Region Väst. I samband med förvärvet tillträder Tom Hansson som chef för den nybildade regionen.

- Genom förvärvet uppnår Fasticon den kritiska volym av verksamhet och långsiktiga plattform som vi under senare år eftersträvat i väst. Att växa organiskt har både visat sig vara svårt och tidskrävande och när nu möjligheten dök upp att förvärva Tom Hansson Bygg- och Fastighetsutveckling fanns inga tveksamheter att agera. Med förvärvet stärker vi också vårt affärsområde Förvaltningsstöd, säger Roger Bengtsson, vd i Fasticon AB.

- Samgående med Fasticon kommer att innebära en utveckling och breddning av de båda företagens nuvarande tjänsteutbud, arbetssätt och kunskap inom fastighetsområdet. Med utvecklade metoder och hög kunskap kommer vi att kunna erbjuda våra kunder en stark samarbetspartner med målsättning att skapa affärsmässigt goda förbättringar och utveckling av våra uppdragsgivares verksamheter, säger Tom Hansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

KOMPETENS FÖR VÄRDESKAPANDE SAMHÄLLSBYGGNAD

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sv...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige