Image
Bild: Istock

Fastator avvecklar innehavet Svenska Kulturskatter

Transaktioner Fastator sålde under hösten Hotell Åregården och har idag överlåtit även fastigheterna Gotland Lummelunda Överstekvarn 1:21 och 1:51 samt Gotland Visby Kompaniet 5. Fastigheterna för ett sammanlagt fastighetsvärde om 56 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Februari 2024

Fastigheterna överlåts genom två separata bolagsaffärer och köpare är Gelbakoncernen via dotterbolag. Därmed har samtliga fastigheter inom dotterbolaget Svenska Kulturskatter AB nu avyttrats. Fastigheterna var senast värderade till 71 miljoner kronor men då en av hyresgästerna nyligen har gått i konkurs har parterna kommit överens om att överlåta fastigheterna för ett sammanlagt fastighetsvärde om 56 miljoner kronor.

– Fastator har tagit ytterligare ett viktigt steg i att renodla våra innehav. För att kunna fortsätta bygga värden i Point och Företagsparken behöver vi fortsätta frigöra likviditet och kunna fokusera organisationen, säger Björn Rosengren, tf vd för Fastator.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige