Image
Bild: Istock

Familjebostäder bygger 200 nya bostäder i Farsta

Bostäder Familjebostäders markanvisning i Farsta har utökats med 100 hyresrätter. Sedan tidigare omfattade markanvisning vid Filipstadsbacken cirka 100 lägenheter. Nu dubbleras den med ytterligare 100 lägenheter längs med Brattforsgatan.
Publicerad den 4 Oktober 2022

Läget precis intill Farsta strands pendeltågstation gör det enkelt för de kommande hyresgästerna att snabbt resa kollektivt. För att kunna underlätta för de boende att leva enkelt utan egen bil planeras både för bil- och cykelpool i området.

Innan bygget kan starta tas en ny detaljplan fram för området. Tidigast 2027 kommer spaden att sättas i marken för de 200 lägenheterna.
– Det är en stor vinst för oss att markanvisningen nära nog har fördubblats. Det gör att vi enklare kan bygga kostnadseffektivt när vi bygger fler bostäder på samma plats. Vi är otroligt glada över att vi kan förstärka vårt bestånd med omkring 200 hyresrätter i Farsta, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen.

Familjebostäder äger redan idag 2061 lägenheter i Farsta,1311 lägenheter i Farsta strand och 605 lägenheter i Fagersjö.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige