Image

Fabege hyr ut till North Alliance

Uthyrning North Alliance samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i centrala Stockholm. Det gröna hyresavtalet gäller cirka 3 800 kvadratmeter och löper på sju år.  
Publicerad den 9 Mars 2018
Annons
Image
Tulestationen. Bild: Fabege
Tulestationen.

The North Alliance, som är ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design och teknikbyråer, tillträder lokalen i början av 2019.

Tulestationen ritades av arkitekten Ferdinand Boberg i början av det förra seklet. Här finns även Bobergs berömda portvalv från Brunkebergsverket och portalen över huvudentrén (Tulegatan 13) är rikt dekorerad med elektricitetsanknutna motiv. Huvudentrén blir även North Alliance egna entré när de flyttar in. I stationens gamla maskinhall med access från gården har i dag modeföretaget Björn Borg bland annat sitt showroom.

– Vi ser fram emot att välkomna byråerna inom The North Alliance. Ett spännande nätverk som kommer att tillföra fastigheten puls och energi med de olika delarna. Utöver ett fantastiskt kontor så får de även grannar som Björn Borg, Aveqia som är ett matlagningsföretag där gästerna lagar gourmetmat tillsammans med stjärnkockar och inte minst den välrenommerade restaurangen Farang med smakinfluenser från Sydostasien, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Efter uthyrningen denna uthyrning finns det cirka 5 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta kvar i byggnaden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY