Image
Gårdsbyn, Sveriges första runda LSS-boende.
Gårdsbyn, Sveriges första runda LSS-boende. Bild: Emrahus

Emrahus lanserar tre nya typer av LSS-hus

Bygg/Arkitektur Ett barn- och ungdomsboende i tvåplan och två hus som kombinerar gruppboende och daglig verksamhet är näst på tur när Emrahus lanserar sina senaste typhus. De nya typhusen gör det möjligt att skapa lösningar för kommuner och vårdbolag med särskilda utmaningar.
Publicerad den 21 September 2023

– Det är alltid spännande att få koka ner allt vi lärt oss från tidigare hus för att skapa helt nya husmodeller. I två av de nya typhusen, som kombinerar LSS och dagligverksamhet, har vi dessutom valt att ta inspiration från formen på några av de villor Emrahus byggde som nystartat företag. Jag tycker att vi lyckats skapa rationella byggnader som kommer fungera mycket bra för både boende och personal samtidigt som de är arkitektoniskt intressanta, säger Anders Linde, arkitekt på Emrahus.

De tre nya typhusen blir Gårdsbyn (som också blir Sveriges första runda LSS-boende), Långbyn och barn- och ungdomsboendet Sommarstugan. Med dessa tre nya typhus hoppas Emrahus kunna fortsätta bidra till att bygga bort bristen på LSS-boenden i Sveriges kommuner.

– Ständig utveckling med individen i fokus driver Emrahus framåt. Vi ska fortsätta leverera kloka och schyssta LSS-boenden över hela Sverige, anpassade efter de boendes behov, säger Robin Berkhuizen, vd på Emrahus.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige