Image
Byggnationen av fastigheten Ärilen 1 påbörjades i januari i år. Slutbesiktning väntas ske i december och köparen tillträder fastigheten i januari 2025.
Byggnationen av fastigheten Ärilen 1 påbörjades i januari i år. Slutbesiktning väntas ske i december och köparen tillträder fastigheten i januari 2025. Bild: Järngrinden

Duo säljer Apoteas nya logistikcenter till Swiss Life

Transaktioner Järngrinden AB och Ekebeck AB avyttrar fastigheten Ärilen 1 på Holmagärde i Varberg, till en fond som förvaltas av Swiss Life Asset Managers Nordic. Fastigheten omfattar en 30 265 kvadratmeter stor logistikbyggnad som uppförs just nu och kommer att husera Apoteas nya logistikcenter.
Publicerad den 6 September 2024

Fastigheten ska bli en viktig del för att stärka Apoteas leveranskapacitet i Västsverige. Inom fastigheten finns också en outnyttjad byggrätt om cirka 11 000 kvadratmeter.

Järngrinden Logistikbyggnader AB är entreprenör i projektet och påbörjade byggnationen i januari 2024. Slutbesiktning sker i december 2024 och köparen tillträder fastigheten i januari 2025. Logistikcentret byggs enligt Miljöbyggnad Silver och kommer att ha en stor solcellsanläggning för hållbar energianvändning. Läget i nordöstra Varberg nära E6, ger goda transportmöjligheter och effektiv distribution.
– Vi är nöjda med processen för både projektet och försäljningen som har gått smidigt. Den här affären visar på ett fortsatt stabilt intresse för logistikfastigheter i regionen, säger David Ekberg, Ekebeck.
Tobias Johannesson, vd för Järngrinden, tillägger:
– Försäljningen av den här logistikanläggningen följer vår strategi för projektet och frigör resurser för nya utvecklingsprojekt inom logistik och övriga segment vi är aktiva inom. Vi ser fram emot att färdigställa projektet på bästa sätt och önskar Swiss Life och Apotea lycka till i sitt samarbete i fastigheten.

– Denna transaktion påvisar att marknadssentimentet för logistik är fortsatt positivt och att ett brett investerarintresse finns för högkvalitativa produkter inom segmentet. Västsverige utmärker sig just som en region där många investerare, såväl inhemska som internationella, vill fortsätta växa. Savills är tacksamma över säljarens visade förtroende genom försäljningsuppdraget, och tackar även Swiss Life för en bra process, säger Jakob Dingertz från Savills, vilka agerat rådgivare i försäljningen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny miljard på kontot – här vill SLP förvärva

Bolag SLP laddar på för nya förvärv. Efter nyemissionen berättar vd Tommy Åstrand var och vilken typ av fastigheter man ska investera den nya miljarden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige