Image
Discus, formgiven av Rahel Belatchew designprisas i Paris.
Discus, formgiven av Rahel Belatchew designprisas i Paris. Bild: Belatchew Arkitekter

Discus i Nacka vinner designpris i Paris

Bygg/Arkitektur Discus i Nacka, formgiven av Belatchew Arkitekter på uppdrag av Sveafastigheter Utveckling, vinner DNA Paris Design Awards, kategorin "Housing".
Publicerad den 4 Juni 2019

Priset kommer att delas ut i samband med DNA Summer Design Conference den 28 juni i Paris.

Discus har formgivits av Belatchew Arkitekter på uppdrag av Sveafastigheter Utveckling som i sin tur kommit överens med Nacka kommun om en markreservation för uppförandet av ett nytt landmärke i Nacka stad. Discus symboliserar med sin karaktäristiskt oregelbundna silhuett den växande storstadsregionen och kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka Stads nya centrum.

– Vi är oerhört stolta över den internationella uppmärksamhet Discus röner och ser fram emot det fortsatta arbetet där vi tillsammans med Nacka kommun utvecklar projektet, säger Rahel Belatchew, grundare, Belatchew Arkitekter.

– Det är särskilt kul att ha tagit hem DNA Paris Design Awards, eftersom jag utbildade mig till arkitekt på Ecole Spéciale d’Architecture i just Paris, en stad jag har nära mitt hjärta, säger Rahel Belatchew.

Discus har tidigare korats till vinnare i 2018 års upplaga av World Architecture News (WAN) Awards, en av världens största arkitekturtävlingar. Discus har även fått en utmärkelse av det amerikanska arkitekturpriset Architecture Masterprize.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige