Image
Diös utvecklar i centrala Umeå.
Diös utvecklar i centrala Umeå. Bild: MAF Arkitektkontor

Diös utvecklar Skvadronen i Umeå

Bygg/Arkitektur Diös planerar att utveckla två nya kvarter med bostäder och kommersiella lokaler, i området kallat Skvadronen, öster om Stadshuset mitt i centrala Umeå. I samband med det vill bolaget även utveckla befintligt parkeringshus och bygga ny fastighet i sydvästra hörnet mot Västra Esplanaden.
Publicerad den 4 Maj 2020

Planhandlingar har nu skickats in till Umeå kommun.

De utvecklade kvarteren kommer att innehålla bostäder och lokaler för kontor med en lugn och trafiksäker gårdsmiljö. Stråken runt fastigheterna ska utformas parklika och Dunkersgatan, som går igenom området, blir ett pendelstråk för cyklister och kan komma att bli den huvudsakliga vägen in mot centrum för de boende i området. Parkering för kvarteret Skvadronen sker i parkeringshuset i kvarteret Släggan, som också kommer att utvecklas med fler våningsplan och en ny byggnad, för både parkeringar, lokaler och hotell.

– Det känns riktigt bra att lämna in handlingarna för dessa spännande projekt. Vi har arbetat med utvecklingen av de nya kvarteren och tillbyggnationen av parkeringshuset under en tid med målet att bidra till att stärka centrala Umeå. Detta är helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Vi har haft en mycket bra dialog med Umeå kommun och ser fram emot fortsatt planprocess, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige