Image
Diös utvecklar för Ikea i centrala Skellefteå.
Diös utvecklar för Ikea i centrala Skellefteå. Bild: Diös

Diös utvecklar för Ikea i centrala Skellefteå

Uthyrning I början av juni 2023 öppnar Ikea Sverige i centrala Skellefteå. Konceptet är Ikea Planera och beställ – ett butiksformat för mindre städer där kunderna får hjälp med planering och inköp. Fastighetsägaren Diös utvecklar nu lokalen till att bli en modern citybutik, att stå klar till inflyttning.
Publicerad den 4 Mars 2023

Ikea Planera och beställ är ett komplement till de redan etablerade varuhusen och digitala lösningar. I de mindre butiksformaten kommer kunderna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur Ikeas sortiment. Sedan 2021 har Ikea öppnat ett tiotal mindre format i stadskärnor runt om i Sverige. Nu står alltså Skellefteå på tur.
– Skellefteå är en marknad som fortsätter att utvecklas med ett starkt utbud. Det känns riktigt spännande att Ikea, med sitt starka varumärke, är med på den resan. Vi har haft en dialog under en tid och har nu hittat ett perfekt läge för denna etablering. Nu ser vi fram emot öppning i början av sommaren, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå.

– Vi ser att våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Skellefteå. I våra stora varuhus finns allt som Ikea har att erbjuda men när kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som här i Skellefteå, säger Peter Forsberg, Market Manager på Ikea Umeå.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige