Image
Great Space får en nyckelroll i utvecklingen av företagshuset Metropol i Sundsvall.
Great Space får en nyckelroll i utvecklingen av företagshuset Metropol i Sundsvall. Bild: Diös

Diös satsar på Metropol – co-workingaktör får nyckelroll

Uthyrning Nu är det klart att co-workingbolaget Great Space får en nyckelroll i fastighetsägaren Diös fortsatta utveckling av det expansiva företagshuset Metropol på Universitetsallén i Sundsvall. Nyckelrollen innefattar utveckling och drift av ett modernt företagskoncept.
Publicerad den 18 Mars 2019

I samband med det kommer fastigheten utvecklas invändigt för att möta den ökade efterfrågan på lokaler i området kring Mittuniversitetet. Driften tas över från och med 1 april 2019.

Metropol omfattar över 16 000 kvadratmeter och har funnits i det expansiva Campusområdet sedan 1986. I fastigheten finns ett 50-tal verksamheter inom företag, skola, föreningar och restaurang.

Sundsvallsföretaget Great Space grundades 2016 och har sedan dess haft verksamhet i In:Gallerian i centrala Sundsvall. Great Space erbjuder flexibla fullservice kontorslösningar och en öppen och kreativ mötesplats för såväl små som stora företag och organisationer. I december 2018 gick Great Space samman med de två andra norrländska aktörerna House Be och Hink och bildade tillsammans Northworx.

– Vi är glada att Great Space fortsätter utveckla Sundsvall tillsammans med oss. Metropol är ett expansivt företagshus där vår ambition är att skapa framtidens arbetsplatser och locka fler företagare till Sundsvall. Det är precis det vi menar med stadsutveckling, säger Jenny Svensson, förvaltare, Diös Sundsvall.

– Vi ser fram emot att vara en central del i utvecklingen av Metropol. Tillsammans med Diös har vi hittat ett spännande och helt nytt koncept som vi ser fram emot att presentera för Sundsvalls företag och organisationer, säger Petter Ekman, vd, Great Space.

På kort sikt hanteras receptionstjänsterna av Great Space. På längre sikt väntas kundupplevelsen bli anpassad för ett modernt företagande med en hållbar livsstil.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige