Image
Trafikverket hyr hos Diös i Skellefteå.
Trafikverket hyr hos Diös i Skellefteå.

Diös hyr ut till Trafikverket i centrala Skellefteå

Uthyrning Trafikverket har tecknat grönt hyresavtal med Diös i Skellefteå för ett av sina projektkontor för Norrbotniabanan och flyttar till nya centralt belägna lokaler med hög tillgänglighet, goda kommunikationer och närhet till stans stora serviceutbud. Utveckling av lokalerna har påbörjats och inflyttning sker i november.
Publicerad den 3 Oktober 2022

Norrbotniabanan är en 27 mil ny, kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som när den står färdig innebär många positiva effekter för både den norra regionen och för Sverige som helhet. Nu utvecklar Diös ett nytt modernt kontor om drygt 400 kvadratmeter för ett av Trafikverkets projektkontor för Norrbotniabanan. Stora delar av inredningen återanvänds och fokus ligger på att skapa en inspirerande miljö med externa mötesytor och interna projektytor.

– Skellefteå är fortsatt under spännande utveckling och Norrbotniabanan är en viktig del i den gröna omställningen med ökade möjligheter till miljövänliga resor och transporter. Vi är mycket glada över att få välkomna Trafikverket till sina nya lokaler i höst, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå.

Det gröna hyresavtal som skrivits mellan Trafikverket och Diös innebär ett gemensamt åtagande för hållbart agerande från båda parter gällande energi, inomhusmiljö, materialval och avfallshantering samt information.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige