Image
DHL utökar hos Prologis.
DHL utökar hos Prologis. Bild: Prologis

DHL utökar hos Prologis i Göteborg

Uthyrning DHL Supply Chain hyr från och med den 1 december 2021 ytterligare 5 900 kvadratmeter i Prologis logistikpark i Torslanda, Göteborg. Det nya avtalet innebär att den hyrda logistikytan i DC2 nu omfattar hela fastigheten. DHL hyr därmed två hela anläggningar i parken på totalt 36 000 kvadratmeter.
Publicerad den 9 Februari 2022
Annons
Image

Som en av Prologis största kunder i världen väljer nu DHL Supply Chain att ytterligare utöka sin närvaro i Göteborgsområdet. Den världsledande leverantören av kontraktslogistik har sedan 2005 varit hyresgäster i Prologis logistikpark i Torslanda, där de disponerat hela DC4-anläggningen samt en del av DC2. Enligt ett nytt avtal tar nu DHL Supply Chain över hela den fastigheten och utökar med 5 900 kvadratmeter.

– Våra enheter i Torslanda är strategiskt belägna med nära anslutning till såväl Göteborgs hamn som Landvetters flygplats och motorvägarna E6 och E20. Vi är stolta att få fortsätta och stärka vårt samarbete med DHL – en av våra viktigaste kunder – i den här viktiga regionen, säger Gunnar Gillholm, VP country manager, Prologis Nordics.

För att den nya hyresytan ska integreras med övriga delar av fastigheten och anpassas efter DHL Supply Chains verksamhet kommer en rad förändringar att genomföras. Bland annat kommer två nya portar att installeras och en befintlig skiljevägg monteras ned. I samband med åtgärderna kommer även LED-belysning att installeras i hela fastigheten.

– Den här expansionen gör det möjligt för oss att konsolidera flera uppdrag till samma byggnad med vår befintliga kund – och utöka vår verksamhet på en strategiskt viktig plats. Prologis har varit lyhörda för våra önskemål och vårt goda samarbete har gjort att vi nu både kan expandera i Torslanda, och få fastigheten anpassad efter våra behov, säger Lars Jarlros, Business Development Manager på DHL.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige