Image
Fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor.
Fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor. Bild: iStock

De köper av M2 i Kalmar

Transaktioner M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Kalmar Sigillet 1 i Kalmar, där hyresgästen Nordic Nest AB hyr samtliga ytor. Det underliggande överenskomna fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor.
Publicerad den 1 December 2023

Köparen är Logistea och fastigheten frånträds den 20 december 2023.

Del av köpeskillingen erläggs genom en emission av 551 809 Stam A aktier och 6 485 228 Stam B aktier i Logistea till en teckningskurs på 13,50 kronor per aktie. Efter emissionen kommer M2 Asset Management (inklusive närstående och närståendebolag) inneha 11,8 procent av kapitalet och 11,7 procent av rösterna i Logistea.

M2s legala rådgivare i samband med avyttringen var Walthon Advokater.
– Avyttringen är ett led i M2:s fortsatta arbete med att konsolidera verksamheten, där vi frigör kapital för att återbetala skuld. Särskilt roligt är dock att vi genom försäljningen även ökar ägandet i Logistea som vi tror har en väldigt spännande framtid för sig, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

– Vi förvärvar en fastighet med en nyproducerad högkvalitativ byggnad som färdigställdes 2022 i ett mycket bra logistikläge och med god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider tecknade med en finansiellt stabil hyresgäst, säger Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef, Logistea.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige