Image

De har de nöjdaste hyresgästerna

TÄVLING Hufvudstaden har branschens nöjdaste kontorshyresgäster. Det visar den årliga Fastighetsbarometern som genomförs av Fastighetsägarna Sverige och konsultföretaget CFI Group. Hufvudstaden kom på första plats även i förra årets mätning.
Publicerad den 21 Oktober 2009

Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 000 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september.

De tre medaljörerna från förra årets mätning, stod på pallen även i år. Hufvudstaden upprepade sin seger från 2008 och har även i år de nöjdaste kontorshyresgästerna. Bolaget fick ett Nöjd-Kund-Index på 78 (förra året 80) på en 100-gradig skala. På andra plats placerade sig förra årets tvåa Vasakronan med 77 (79) och på tredjeplats kom Dagon - trea även förra året - med ett NKI på 76 (75).

- Vi har under två års tid kunnat se att företagen blir mer och mer homogena i hur de vårdar sina kunder. Skillnaden mellan bästa och sämsta företag minskar. Vi har också kunnat se att företagens förmåga att erbjuda god service har blivit viktigare än tidigare för att påverka kundernas nöjdhet med hyresvärden. Företagens image är fortsatt viktig för att nå hyresgästernas nöjdhet, även om det fått något mindre betydelse än i fjol, säger Lotta Albihn, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group.

- Om hyresvärden kan påverka dessa områden positivt, kommer både hyresgästernas nöjdhet och deras lojalitet att öka.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige