Image

De har landets mest nöjda kontorshyresgäster

BOLAG Fastighetsbolaget Hufvudstaden har branschens nöjdaste kontorshyresgäster. Det visar den årliga Fastighetsbarometern som presenterades idag vid ett seminarium anordnat av Fastighetsägarna Sverige och CFI Group.
Publicerad den 24 Oktober 2008

Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 500 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september. Bakom Fastighetsbarometern står konsultföretaget CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

Undersökningen visar att Hufvudstaden, som förra året placerade sig på andra plats, nu har de nöjdaste kontorshyresgästerna. Bolaget fick Nöjd-Kund-Index 80 (förra året 78) på en 100-gradig skala. På andra plats placerade sig förra årets etta Vasakronan med 79 (81) och på tredjeplats kom Dagon med ett NKI på 75 (deltog inte i förra årets mätning).

– De områden som har störst påverkan på hur nöjda hyresgästerna är gäller fastighetsägarens image, service, förmåga att anpassa lokalerna efter hyresgästens önskemål och hur man åtgärdar felanmälningar, säger Sara Håkansson, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group. Om hyresvärden kan påverka dessa områden positivt, kommer både hyresgästernas nöjdhet och deras lojalitet att öka.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige