Image

De får förvalta Alloktons bestånd

Bolag Allokton Properties AB och Allokton Properties II AB byter namn till Provinsfastigheter I AB och Provinsfastigheter II AB. Bolagen innehåller 65 fastigheter med ett värde om 2,7 miljarder kronor, lika delar bostäder och kommersiella fastigheter. Aberdeen Asset Management har nu fått förvaltningsuppdraget för portföljen.
Publicerad den 3 Mars 2011

Kvar i moderbolaget Allokton AB finns i princip beståndet i Sundsvall, som man vill sälja, och en fastighet i Falköping.

- I vårt uppdrag ingår bara två fastigheter i Sundsvall. Annars ligger resten av Sundsvallsportföljen med 19 fastigheter utanför, säger Bertil Nilsson på Aberdeen till Fastighetssverige.

- Vi ska jobba för att höja värdet i portföljen, ett traditionellt förvaltningsuppdrag egentligen, även om det är lite speciellt, med tanke på ägarstrukturen.

Den kontrollerande aktieposten i nya Provinsfastigheter ägs av ett konsortium av finansiella institutioner. Allokton AB och de tidigare obligationsinnehavarna i Allokton äger varsin minoritetsdel.

Den nya styrelsen i Provinsfastigheter består av Lars Kragh, Bertil Larsson, Claus Klostermann, Jakob Johansson och Jens Erik Gravengaard (ordförande).

Aberdeens förvaltningsuppdrag påbörjas formellt 1 april 2011 och kompletterande rekryteringar hos Aberdeen pågår.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige