Image

Danska Sjaelsö inviger sitt största projekt i Sverige

STADSUTVECKLING Sjaelsö färdigställer sitt hittills största utvecklingsprojekt i Sverige på 37 000 kvadratmeter för handel och kontor. Ett antal om- och tillbyggnader har genomförts för hyresgästerna Tieto Enator, Willys och Kakeldax.
Publicerad den 28 April 2008


Sjaelsö förvärvade fastigheten i Älvsjö i februari 2007 av AFA Försäkring och har sedan dess genomfört ett antal om- och tillbyggnader.

Förutom kontorshyresgästen och IT-företaget Tieto Enator kan Sjaelsö nu välkomna de nya butikshyresgästerna Willys och Kakeldax.

I veckan premiäröppnar Willys en av sina största butiker i Sverige på 6 500 kvadratmeter och i juni är det dags för Kakeldax att slå upp sina portar.

- För närvarande finns ett begränsat service- och butiksutbud i området och vi insåg att området har stor potential för utveckling, framförallt med tanke på läget, säger Pero Popovski, vd Sjaelsö.

Fastigheten ligger bra till, intill Älvsjömässan, med pendeltågsstation och bussar på några hundra meters avstånd, och cirka tio minuter resväg till och från centrala Stockholm.

- Vi är mycket glada och nöjda över att nu få inviga en av Sveriges största Willys i ett av Stockholmsområdets bästa lägen. Älvsjö har många fördelar och är ett attraktivt område med stor utvecklingspotential, säger Lars-Åke Johansson, etableringschef Axfood.

I och med att projektet färdigställs tillträder den nye ägaren Property Group A/S fastigheten 15 maj.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige