Image
Eva Landéns Corem säljer en fastighet i Borås till Svenska Handelsfastigheter.
Eva Landéns Corem säljer en fastighet i Borås till Svenska Handelsfastigheter. Bild: Corem

Corem säljer till Svenska Handelsfastigheter

Transaktioner Corem har tecknat avtal om att sälja fastigheten Borås Termiten 1 för ett underliggande fastighetsvärde om 167 miljoner kronor. Köpare är Svenska Handelsfastigheter.
Publicerad den 9 December 2021

Fastigheten, som är belägen i handelsområdet Knalleland, har en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 14 600 kvadratmeter och utgörs till största del av butiksytor.
– Denna försäljning är ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar i våra mer prioriterade segment", säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Fastigheten utgörs av två plan och är belägen strax norr om centrala Borås längs med riksväg 42. Det totala hyresvärdet exklusive eventuella tillägg uppgår till drygt 15 miljoner kronor. Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd med en viktad genomsnittlig återstående löptid på hyreskontrakten om 1,7 år.
– Fastigheten har en intressant hyresgästmix och Knalleland har ett utmärkt läge för handel i regionen. Vi ser god potential för ytterligare värdeskapande genom aktiv och långsiktig förvaltning. Genom förvärvet stärker vi vår position ytterligare i Västsverige, där vi vill fortsätta att satsa, säger Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Tillträde är planerat till den 31 januari 2022.

Rådgivare till Svenska Handelsfastigheter har varit Born Advokater och till säljaren Cushman & Wakefield samt Walthon Advokater.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige