Image
Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem, och Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.
Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem, och Jakob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Corem/Emilshus

Corem säljer till Emilshus för över 600 miljoner

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av tre fastigheter i Växjö och tre fastigheter i Jönköping till Emilshus för ett totalt underliggande fastighetsvärde om 615 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2022

De fastigheter som avyttras i Växjö är Fläkten 11, Fläkten 14 och Fabriken 1. Dessa har en uthyrningsbar yta uppgående till cirka 21 000 kvadratmeter och består av lokaler för kontor, utbildning och industri. I och med dessa avyttringar lämnar Corem Växjö helt.

De fastigheter som avyttras i Jönköping är Hedenstorp 1:99, Hedenstorp 2:41 och Ulvö 8. Dessa har en uthyrningsbar yta uppgående till cirka 20 600 kvm och består huvudsakligen av lokaler för kontor, lager och industri.
– Denna transaktion är ytterligare ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Jakob Fyrberg, VD för Emilshus:
– Emilshus fortsätter att växa enligt plan, nu som noterat bolag på Nasdaq Stockholm. Växjö och Jönköping är attraktiva tillväxtorter där vi genom förvärvet kompletterar vårt befintliga bestånd med bra fastigheter inom vår prioriterade kategori lätt industri.

Emilshus tillträder fastigheterna den 1 september 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige