Image
Codanhus i Köpenhamn.
Codanhus i Köpenhamn. Bild: Wikimedia Commons

Corem säljer för nära fyra miljarder

Transaktioner Corem tecknade under fredagen avtal om försäljning av två fastigheter i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 3 900 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Köpare är en utländsk aktör.
Publicerad den 12 November 2023

Den ena fastigheten, känd som Codanhuset, är belägen på Gammel Kongevej 60 och har en uthyrningsbar area om cirka 30 300 kvadratmeter. Den andra fastigheten är belägen på Kalvebod Brygge 32 och har en uthyrningsbar area om cirka 31 000 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 171 miljoner kronor vilket utgör 59 procent av Köpenhamnsbeståndets totala hyresvärde. Båda fastigheterna är fullt uthyrda.

– Det är glädjande att se att det i dessa tider finns en god efterfrågan på högkvalitativa kontorsfastigheter. Detta är en av de största fastighetstransaktionerna i Danmark under året, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Efter avdrag för uppskjuten skatt, transaktionskostnader och återföring av tidigare redovisad uppskjuten skatt är bedömningen att ingen resultateffekt uppstår i kvartal 4 2023.

Frånträde är planerat till den 29 november 2023.

Denna försäljning utgör den andra av de fyra avsiktsförklaringar som kommunicerades den 20 oktober 2023.

Corems rådgivare har varit CBRE, Kromann Reumert och Breinholt Consulting.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige