Image

Corem köper av Wihlborgs i Malmö

Transaktioner Wihlborgs säljer fyra industri- och lagerfastigheter i Malmö till Corem för 144 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juni 2018
Ulrika Hallengren. Bild: Wihlborgs
Ulrika Hallengren. Eva Landén. Bild: Corem Property Group
Eva Landén.

Affären gäller de tre fastigheterna Löplinan 7, Stångbettet 15 samt Förbygeln 1 i Elisedal i östra Malmö (omfattande cirka 11 000 kvadratmeter) samt Stridsyxan 4, omfattande cirka 9 000 kvadratmeter i Fosie.

Fastigheterna är i princip fullt uthyrda och utvecklade och bland hyresgästerna finns bland annat Bilia, Areco Direct och NMC Cellfoam. Det totala hyresvärdet är cirka 12,7 miljoner kronor per år.

- Elisedal är en liten delmarknad i Malmö där vi var en liten aktör. Det känns naturligt att Corem stärker sin position i området och att vi fokuserar våra resurser på marknader där vi är starkare och har möjlighet att fortsätta utvecklas tillsammans med våra hyresgäster, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Vi är väldigt nöjda med att kunna komplettera och bygga på vårt befintliga fastighetsbestånd i regionen. Det här är en förvaltningsportfölj som passar oss mycket väl, i lägen där vi redan idag är etablerade. Tillsammans med tidigare genomförda förvärv har vi under året ökat vårt bestånd i Malmö med närmare 40 000 kvadratmeter, säger Eva Landén, vd på Corem.

Navet var rådgivare åt Wihlborgs.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY