Image

Corem hyr ut till K-rauta i Göteborg

Uthyrning Corem har tecknat ett hyresavtal med K-rauta på fastigheten Backa 96:2 på Hisingen i Göteborg, där Corem utvecklar ett handelsområde för butiker i yrkes- och detaljhandeln inom byggvarusektorn.
Publicerad den 22 December 2017
Annons
Image
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Hyreskontraktet löper över tio år och har ett kontraktsvärde om cirka 90 miljoner kronor. Projektet påbörjas under det första kvartalet 2018. Inflyttning beräknas ske under sommaren 2019.

Fastigheten Backa 96:2 med dess blivande handelsområde är belägen intill E 6:an och den kommande Marieholmsförbindelsen. K-rauta är första hyresgäst i det nya handelsområdet, som kommer att bestå av yrkesbutiker i varierande storlek och med olika inriktning. Färdigutbyggt beräknas området innehålla närmare 20 000 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att från start vara med i satsningen på ett nytt handelsområde för byggvarusektorn på Hisingen i Göteborg. K-rauta har såväl yrkeshantverkare som privatpersoner som kunder och ett varuhus på Hisingen är ett bra komplement till vårt nuvarande varuhus i Mölndal, säger Tommi Kasurinen, tillförordnad landschef för K-rauta och Onninen i Sverige.

– Det är mycket glädjande att få välkomna K-rauta som hyresgäst och vi ser nu fram mot ett långt och givande samarbete. Den satsning på yrkeshandel som vi nu inleder i Göteborg är tillsammans med vårt yrkeshandelsområde i Borås, vårt andra projekt i samma segment. Att ha K-rauta med redan från start ser vi som mycket positivt, säger Eva Landén, vd på Corem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY