Image

Corem köper i Sollentuna

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i region Stockholm, genom förvärv av fastigheterna Rotorn 2 och Revisorn 1 i Breddens industriområde, Sollentuna.
Publicerad den 23 November 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Fastigheterna som förvärvas har en sammanlagd uthyrbar area om cirka 4 700 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager. De är båda fullt uthyrda, med ett flertal hyresgäster, och har ett sammanlagt hyresvärde om cirka 5,6 miljoner kronor per år.

Affären görs som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om ca 70 mkr. Planerat tillträde är 20 december.

– Tillsammans med fastigheterna vi förvärvar från Klövern kommande månadsskifte, kommer vi nu att ha åtta fastigheter och närmare 35 000 kvadratmeter uthyrbar area väl samlat i en fantastisk förvaltningsenhet i Bredden. Vi ser en fortsatt bra efterfrågan på lokaler i det här läget och även en bra utvecklingspotential när vi nu kopplar ett ännu starkare grepp i närområdet, säger Eva Landén, vd på Corem.

Nordier Property Advisors var säljarens rådgivare i affären.
- Vi är tacksamma för förtroendet att jobba med denna försäljning. Området är mycket attraktivt och står inför en spännande utveckling framöver, säger Mikael Wilton, VD & Partner på Nordier Property Advisors.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige