Image

Corem köper i Sollentuna

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i region Stockholm, genom förvärv av fastigheterna Rotorn 2 och Revisorn 1 i Breddens industriområde, Sollentuna.
Publicerad den 23 November 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Fastigheterna som förvärvas har en sammanlagd uthyrbar area om cirka 4 700 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager. De är båda fullt uthyrda, med ett flertal hyresgäster, och har ett sammanlagt hyresvärde om cirka 5,6 miljoner kronor per år.

Affären görs som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om ca 70 mkr. Planerat tillträde är 20 december.

– Tillsammans med fastigheterna vi förvärvar från Klövern kommande månadsskifte, kommer vi nu att ha åtta fastigheter och närmare 35 000 kvadratmeter uthyrbar area väl samlat i en fantastisk förvaltningsenhet i Bredden. Vi ser en fortsatt bra efterfrågan på lokaler i det här läget och även en bra utvecklingspotential när vi nu kopplar ett ännu starkare grepp i närområdet, säger Eva Landén, vd på Corem.

Nordier Property Advisors var säljarens rådgivare i affären.
- Vi är tacksamma för förtroendet att jobba med denna försäljning. Området är mycket attraktivt och står inför en spännande utveckling framöver, säger Mikael Wilton, VD & Partner på Nordier Property Advisors.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY