Image

Corem hyr ut i Uppsala och Borås

Uthyrning Corem hyr ut 9 000 kvadratmeter i Uppsala och 1 900 kvadratmeter i Borås.
Publicerad den 21 December 2018
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Corem har tecknat hyresavtal med Apotekstjänst Sverige AB omfattande 9 000 kvadratmeter i Årsta 64:2, Fyrislund, Uppsala.
Apotekstjänst är en apoteksaktör som ska lagra och distribuera förbrukningsvaror till sjukhus inom ett flertal landsting. Inflyttning beräknas ske under sommaren 2019.

– Sedan förvärvet av fastigheten har vi arbetat aktivt med att hitta rätt typ av hyresgäst för Postens före detta lokaler på Rapsgatan. Vi gratulerar Apotekstjänst till sin nyvunna upphandling och välkomnar dem till oss och Uppsala. Vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Eva Landén, vd på Corem.

Corem har även tecknat ett hyresavtal med Granngården på fastigheten Skruven 3 i Borås, där Corem utvecklar Pro Stop Borås. Hyreskontraktet löper över tio år och den nya lokalen, som uppgår till drygt 1 900 kvadratmeter samt har cirka 550 kvadratmeter utesäljyta, beräknas stå klar för inflyttning under första halvåret 2020.

Granngården grundades 1880 och omsätter i dag cirka två miljarder kronor och har cirka 600 anställda.

Hornbach och Bevego var först ut att etablera sig i området och öppnade under det andra halvåret 2018. Området utvecklas nu vidare med etapp 3, en byggnad som fullt färdig kommer innehålla cirka 7 000 kvadratmeter butiker i varierande storlek. Granngården är den första hyresgästen som tecknar hyresavtal i etapp 3. Fullt utbyggt kommer området att innehålla närmare 20 000 kvadratmeter butiker i olika storlek.

– Den fastighetsutveckling Corem påbörjat i Borås är spännande och att ha Granngården med som hyresgäst i vår fortsatta satsning ser vi som en mycket positiv vidareutveckling av området, säger Eva Landén, vd på Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige