Image
Stenungstorg.
Stenungstorg. Bild: Citycon

Citycon inleder satsningen på Stenungstorg med hotell och bostäder

Bygg/Arkitektur Ett helt nytt stadskvarter med hotell och bostäder vid gästhamnen blir en del av Citycons omvandling av Stenungstorg till en modern stadskärna med en blandning av bostadskvarter, handel och service. Citycon har tillsammans med Annordia och Liljewall Arkitekter utformat ett konceptförslag som nu lanseras samtidigt som Citycon börjar söka efter en hotelloperatör via Annordia.
Publicerad den 26 Augusti 2020

Stenungstorg i Stenungsund har en av regionens mest välbesökta handelsplatser, med drygt tre miljoner besökare årligen och ett unikt läge vid havet och en gästhamn. Här planeras en ny stadskärna för en framtida kommunbefolkning om 35 000 invånare. På platsen för det blivande hotellet finns idag en byggnad som är tänkt att rivas. Planen är att det nya kvarteret även kommer att inrymma bostäder och parkeringsgarage.
– Nu stärker vi centrum genom att omhänderta befintliga byggrätter och forma ett fint och blandat stadskvarter med ett hotellankare och bostäder direkt vid havet. Det blir en fantastisk förstärkning av stadslivet i Stenungstorg. Den kommande flytten av resecentrum till Stenungstorg gör området ännu mer attraktivt och skapar vidare förutsättningar för utveckling och förnyelse, säger Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör på Citycon.

Kvarteret planeras att byggas i etapper där hotellet och garaget är först ut. Hotellet föreslås få 164 gästrum, restaurang, bar, gym och en wellness-avdelning med bubbelpool och bastu, samt en takterrass. Den totala lokalarean uppgår till 6 500 kvadratmeter fördelat på fem våningsplan. I de resterande etapperna uppförs 80 bostäder.

Utöver det nya kvarteret i den norra delen av Stenungstorg planerar Citycon en utveckling av den södra delen med 180 havsnära lägenheter vid kulturparken. Där bearbetas detaljplanen efter ett samråd.
– Förutom satsningen på Stenungstorg, arbetar vi långsiktigt med att utveckla fler bostäder och hotell som en del av våra stadsutvecklingsprojekt i Sverige, Norge och Finland. En levande stad behöver en befolkning under alla delar av dygnet för att skapa trivsel och trygghet. Hotell och bostäder bidrar till allt detta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige